Pui Kiev

Ingrediente:
6 jumătăţi de piept de pui fără pieliţă, dezosate, sare, piper, 2 căni pesmet, 2-3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt, 3 linguri lapte, 3 ouă bătute, 1 lingură zeamă de lămâie (opţional), 1 linguriţă rozmarin pudra, 1 lingură cozi ceapă verde, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 180g unt, ulei pentru prăjit.
Metodă de preparare:
Se amestecă bine într-un vas mic untul, rozmarinul, usturoiul, verdeaţă, ceapă verde şi zeamă de lămâie, se sărează şi se piperează şi se păstrează la frigider.
Se bat bucăţile de piept de pui, pentru a se aplatiza. Se sărează şi se piperează.
Se scoate untul de la frigider şi se împarte în 6 părţi egale. Se pune câte o porţie la un capăt al pieptului de pui. Se rulează laturile mai mici către centru, apoi se învelesc marginile. Se prinde fiecare bucată de piept de pui cu o scobitoare sau se împătureşte strâns în folie de plastic. Se lasă 2 ore la frigider.
Se amestecă ouăle cu lapte şi se bat. Se tăvălesc bucăţile de piept de pui în pesmet, se dau prin ou, apoi din nou prin pesmet, se lasă deoparte câteva minute.
Se încinge tigaia, se toarnă uleiul şi când este fierbinte se pun bucăţile de pui. Se prăjesc până devin aurii (aproximativ 5 minute pe fiecare parte), apoi se pun pe şerveţele pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *