Pui Kiev

Ingrediente: 

sare, piper, 2 căni pesmet, 2-3 căței de usturoi tăiați mărunt, 3 linguri lapte, 3 ouă bătute, 6 jumătăți de piept de  pui (AVIS 3000) fără pieliță, dezosate, o lingură zeamă de lămâie (opțional), o linguriță rozmarin pudră, 1 lingură cozi ceapă verde, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 180 gr. unt, ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine într-un vas mic untul, rozmarinul, usturoiul, verdeața, ceapa verde și zeama de lămâie, se sărează și se piperează și se păstrează la frigider.  Se bat bucățile de piept de pui, pentru a se aplatiza. Se sărează și se piperează. Se scoate untul de la frigider și se împarte în 6 părți egale. Se pune câte o porție la un capăt al pieptului de pui. Se rulează lațurile mai mici către centru, apoi se învelesc marginile. Se prinde fiecare bucată de piept de pui cu o scobitoare sau se împăturește strâns în folie de plastic. Se lasă 2 ore la frigider.  Se amestecă ouăle cu lapte și se bat. Se tăvălesc bucățile de piept de pui în pesmet, se dau prin ou, apoi din nou prin pesmet, se lasă deoparte câteva minute. Se încinge tigaia, se toarnă uleiul și când este fierbinte se pun bucățile de pui. Se prăjesc până devin aurii (aproximativ 5 minute pe fiecare parte), apoi se pun pe șervețele pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *