Pui marinat cu lămâie și mentă

Ingrediente: 

3 linguri ulei de măsline, 60 gr. fulgi de migdale prăjiți, 150 ml supă de pui, 110 ml vin alb sec, piper, sare, o mână frunze de mentă, zeama de la 3 lămâi, 8 căței usturoi, 2 bucăți piept de pui dezosat

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui în cubulețe și marinează într-un amestec făcut din usturoiul tocat mărunt, sucul de lămâie, o lingură de ulei de măsline, mentă, sare și piper. Amestecă bine și lasă carnea într-un vas acoperit în frigider peste noapte.  Înainte de cină încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei și călește bucățile de carne de pui timp de 10-15 minute până când se rumenesc bine. Scoate-le într-un bol și scurge grăsimea din tigaie.

Pune tigaia din nou pe foc mare și toarnă vinul. Lasă-l să fiarbă până când se reduce la jumătate, adaugă supa și zeama de la marinadă și lasă să fiarbă la foc mare până când scade la jumătate. Asezonează cu sare și piper după gust.

Servește pieptul de pui cu sos decorat cu migdale prăjite și frunze de mentă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *