Pui pe pat de legume

Ingrediente: 

ierburi aromate (cimbru, oregano, rozmarin), piper, pătrunjel proaspăt tocat, sare, ulei de măsline, 1-2 lingurițe oțet balsamic, 1 mix de legume, morcovi, ceapă, usturoi, cartofi, ciuperci, 900 g carne de pui (AVIS 3000) (pulpe și copane).

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Între timp, spală şi pregăteşte legumele pe care le vei folosi. Taie-le în bucăţi mai mici, cât pentru o îmbucătură. Pune-le în tavă şi stropeşte-le cu ulei de măsline, oţet balsamic, sare, piper şi ierburi aromatice. Peste patul de legume, aranjează bucăţile de pui, după ce le-ai uns cu ulei de măsline şi le-ai condimentat cu sare şi piper. Lasă totul la cuptor o oră, până ce puiul este gata. Apoi, scoate-l pe un platou şi lasă-le să stea puţin înainte de a le servi. Amestecă legumele şi mai coace-le 5-10 minute, dacă este nevoie. Serveşte-le cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *