Puiul Shanghai nu are nici o legatura cu mancarea chinezeasca, este o reteta inventata de vestici, dar datorita unor ingredientelor folosite si in bucataria asiatica si pentru ca numele sa sune cat mai exotic, i-au spus "pui Shanghai". Este foarte posibil sa nu gasiti acest preparat in Shanghai, deci mai bine il faceti acasa, folosind carnea de pui neinjectata de la AVIS3000.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 g piept de pui AVIS3000
3 oua AVIS3000
4 linguri de amidon alimentar
50 g de susan
3-4 linguri de sos de soia
o lingura de mustar
putina sare
ulei pentru prajit
Taiati pieptul de pui in fasii, puneti-l intr-un bol si deasupra turnati doua linguri de sos de soia. Amestecati bine, in asa fel incat carnea sa fie acoperita de sos. Lasati-l la marinat timp de 15-20 de minute.
Separat, amestecati ouale cu 2 linguri de sos de soia, adaugati un varf de cutit de sare, mustarul, amidonul alimentar. Folosind un tel, amestecati usor, pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati susanul si continuati sa amestecati.
La fel ca la snitele, treceti fasiile de piept de pui prin amestecul de mai sus, apoi puneti-le repede in uleiul incins. Dupa 3-4 minute la foc mediu, puiul este gata. Scoateti fasiile de pui Shanghai pe servetele de hartie – acestea vor absorbi o parte din ulei.
Sosul dulce-picant ii da acestui preparat un gust si mai bun. Daca nu va place, puteti servi puiul Shanghai cu sos picant, sos de usturoi, ketchup etc.
Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.