Ingrediente:
230 g mazăre (proaspătă sau congelată), 120 ml supă concentrată de pui, 240 ml vin spumant, 130 g salote feliate, 2 linguri tarhon tocat mărunt, 250 g miere, 1/2 linguriță piper, 2 linguri unt topit, 1/2 linguriță sare, 1 pui întreg proaspăt AVIS , 1 lămâie feliată subțire
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 190C. Spală puiul și usucă-l cu șervețele de hârtie. Leagă-i picioarele cu o sfoară. Unge puiul cu unt și condimentează-l cu sare și piper. Coace-l la cuptor, neacoperit, timp de 75-100 minute până când carnea e pătrunsă bine. Un termometru de carne ar trebui să indice 82C. Unge puiul cu jumătate din miere și presară 1 lingură de tarhon. Mai lasă-l încă 5 minute la cuptor. Scoate puiul din tavă și acoperă-l cu o folie de aluminiu. Pune tava direct pe aragaz și adaugă șalotele, vinul spumant, supă concentrată de pui și restul de miere. Lasă să fiarbă totul la foc mic timp de 10 minute, până când șalotele se înmoaie. Adaugă mazărea și feliile de lămâie și mai lasă pe foc încă 5 minute. Înainte de servire pune puiul înapoi în tavă și presară cu restul de trahon. Poftă bună!