Afișez 1 - 12 din 57 de rezultate

Ingrediente
230g mazăre (proaspătă sau congelată), 120 ml supă concentrată de pui, 240 ml vin spumant, 130 g şalote feliate, 2 linguri tarhon tocat mărunt, 250 g miere, 1/2 linguriţă piper, 2 linguri unt topit, 1/2 linguriţă sare, 1 pui întreg ( în jur de 1.5kg), 1 lămâie feliată subţire.
Metodă de preparare
Încinge cuptorul la 190C. Spală puiul şi usucă-l cu şerveţele de hârtie. Leagă-i picioarele cu o sfoară.
Unge puiul cu unt şi condimentează-l cu sare şi piper. Coace-l la cuptor, neacoperit, timp de 75 – 100 minute până când carnea e pătrunsă bine. Un termometru de carne ar trebui să indice 82C.
Unge puiul cu jumătate din miere şi presară 1 lingură de tarhon. Mai lasă-l încă 5 minute la cuptor.
Scoate puiul din tavă şi acoperă-l cu o folie de aluminiu.
Pune tava direct pe aragaz şi adaugă șalotele, vinul spumant, supă concentrată de pui şi restul de miere. Lasă să fiarbă totul la foc mic timp de 10 minute, până când șalotele se înmoaie. Adaugă mazărea şi feliile de lămâie şi mai lasă pe foc încă 5 minute.
Înainte de servire pune puiul înapoi în tavă şi presară cu restul de trahon.
Sursă reţeta: www.bhg.com