Pulpe de pui la cuptor cu rozmarin

Pulpele de pui AVIS la cuptor sunt un răsfăţ culinar indiferent de cum sunt servite, simple, cu legume sau cu fructe, pentru cei mai îndrăzneţi care acceptă şi altceva în afară de traditional. Carnea de pui bine pregatită ţi se topeşte în gură şi nu trebuie să mergem la un restaurant de cinci stele pentru a savura ceva fabulos. Puteţi la fel de bine şi acasă să vă impresionaţi invitaţii dumneavoastră! 

Pentru această reţetă avem nevoie de:

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui întreg AVIS
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 căţel de usturoi 
  • 3 crenguţe de rozmarin 
  • cimbru măcinat
  • 2 frunze de dafin
  • ~ 150 ml supa de pui
  • ~ 125 ml şampanie
  • 4-5 felii de slănina (facultativ)
  • sare şi piper

Pentru sos folosim saftul de la friptură in care incorporăm două linguri de smântână şi o linguriţă de amidon – dupa caz

Mod de preparare:
Pulpele de pui AVIS se curăţă bine şi se pârlesc la flacară. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi le punem pe rând să se rumenească pe ambele parţi, până capătă o culoare arămie.

Într-o tavă pentru copt se pune ceapă tăiată felii, usturoiul zdrobit si 2 foi de dafin. Se aşează pulpele de pui cu pielea în jos şi se condimentează cu cimbru, sare şi piper. Se adaugă deasupra pentru a frăgezii carnea, câteva felii de slănină. Se adaugă şi crenguţele de rozmarin. Se stropeşte totul cu ulei. Se adaugă supa de pui.
Se dă la cuptorul încălzit la 140 °C pentru 1 – 1.1/2 ore. La 15-20 de minute se verifică şi se mai adaugă lichid după caz. Friptura trebuie urmărită pentru că se usucă dacă rămâne fără lichid.  La jumătatea intervalului se întorc pulpele, iar în ultimele minute dacă este cazul se poate ridica temperatura la 180 °C ca să prindă crustă frumoasă. Înainte de a scoate tava din cuptor se adaugă jumătate pahar de şampanie şi se mai lasă 2-3 minute.

Pentru pregătirea sosului se scot bucăţile de carne pe un platou şi se acoperă cu o folie de aluminiu. În tavă se pune puţin unt ca să se desprindă partea mai prăjita de pe pereţi. Se pasează ceapa rămasă din tavă şi apoi se strecoară. Se pune într-o tigaie şi se lasă să scadă. Spre sfarşit se adaugă două linguri de smântână lichidă ca sosul să devină mai consistent.
Pentru garnitură se poate folosii un piure. Ca de exemplu un piure de ţelină pe care vi-l recomand alături de sosul de la friptură.

Pentru piure avem nevoie de:

  • * 2 teline 
  • * 1-2 cartofi
  • * 2 linguri unt
  • * lapte
  • * sare

Se curăţă ţelinele, se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Se pun la fiert în apă rece cu sare. După ce au fiert cca.15 minute, se adaugă şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi la fel în bucăţi. Când sunt fierţi se scurg şi se mixează. Se adaugă untul, laptele şi sarea.

Poftă bună!

(sursa:culoriledinfarfurie.ro)
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *