Pulpe de pui la cuptor cu varza calita si cartofi duchess

Aceasta reteta este si foarte simpla si de impact asupra celor care o vor gusta. Nu necesita foarte mult timp de preparare si este si foarte gustoasa.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 10 pulpe de pui Avis 3000
– condimente pentru pui (sare, piper, boia, cimbru, rozmarin)
– Varza
– zahar
– otet balsamic
– 800gr cartofi
– trei linguri mari de unt
– doua oua XL Avis 3000
– o lingura parmezan ras

Pulpele se condimenteaza si se lasa sa se odihneasca o ora la temperatura camerei. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor la temperatura maxima pana cand pielea devine crocanta (cam 10-15 minute). Apoi se scade temperatura la 180 de grade si se mai lasa jumatate de ora pana se patrunde carnea.

Varza se toaca si apoi se caleste in unt cu putin zahar, sare si otet balsamic. Se adauga apa din cand in cand pana cand ajunge la consistenta si textura care va place.

Pentru cartofii duchess se fierb cele 800gr de cartofi ca pentru piure. Dupa ce au fiert adaugati doua linguri mari de unt si ii zdrobiti ca pentru piure. Lasati sa se raceasca si adaugati doua galbenusuri mari si o lingura de parmezan ras. Amestecati bine. Adaugati compozitia intr-un pos si spritati gramajoare pe hartie de copt. Lasati la cuptor pana cand gramajoarele de cartofi se rumenesc.

Se serveste cald.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *