Pulpe de pui marinate

Ingrediente:

4 pulpe pui, 125 grame iaurt, 2 linguri ulei măsline, oregano, tarhon, boia, 2 linguri sos soia, 1 linguriță miere, 6 linguri bulion, 250 grame roșii tăiate cubulețe, 100 grame mango tăiat cuburi, 1 ceapă, 1 linguriță pătrunjel tocat mărunt, 50 ml suc de portocale, 1 linguriță curry, 2 linguri maioneză.

 

Metodă de preparare:
Se amestecă bulionul cu un praf de boia, mierea, sosul de soia, și verdețurile (tarhon și oregano). Se ung pulpele de pui cu acest amestec și se lasă să stea la marinat timp de 2 ore.

Între timp, pregătește sosurile.

Ceapa se toacă mărunt, se călește ușor în ulei încins până când devine sticloasă, iar apoi se adaugă cuburile de mango și se lasă să se înăbușe timp de 2 minute. Adaugă roșiile tăiate cubulețe în tigaie și lasă-le la foc mic timp de 5 minute. Condimentează cu sare și piper și lasă deoparte să se răcească.

Într-un bol amestecă iaurtul cu pătrunjelul, sucul de portocale, curry și maioneza și pune-l la rece.

După marinare, pulpele se pun la cuptorul încins la 200C şi se lasă să se rumească timp de 30-35 de minute.

Se servesc cu sosurile reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *