Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 pulpe inferioare de pui AVIS3000
2 pulpe superioare de pui AVIS3000
2 aripioare de pui AVIS3000
3 linguri de faina integrala Boromir
2 linguri de fulgi de cocos
o lingura de boia de ardei dulce
5 linguri de fulgi de porumb maruntiti
2 linguri de mustar
2 catei de usturoi
o jumatate de ceapa mica
40 ml de ulei de masline extravirgin
sare
piper
Condimentati pulpele si aripioarele de pui cu sare si piper. Amestecati mustarul cu uleiul, turnand cate putin si amestecand, pana cand obtineti un sos asemanator cu maioneza. Adaugati ceapa si usturoiul tocate foarte marunt.
Preparati amestecul pentru crusta, combinand fulgii de porumb maruntiti cu faina si fulgii de cocos.
Ungeti pulpele si aripioarele pe toata suprafata cu sosul de mustar, ulei si ceapa, apoi tavaliti-le prin amestecul pentru crusta, pana cand sunt bine acoperite.
Puneti bucatile de carne intr-o tava pe care ati intins hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius (pe ventilatie), apoi puneti tava si lasati-o timp de aproximativ 20 de minute. Intoarceti bucatile de pui si mai lasati-le inca 25 de minute. Cand carnea are crusta rumena (nu arsa), intepati-l cu o scobitoare ca sa va asigurati ca este bine facut.
Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.