Risotto cu pipote de pui

Dacă tot e ofertă de pipote la AVIS am ales astăzi o reţetă delicioasă. Risotto cu pipote de pui e un fel de mâncare cremos, plin de savoare care poate fi o garnitură sau un fel principal.

Ingrediente:

  • 300 g de pipote avis
  • 200 g de orez
  • 50 g de unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa tocată mărunt
  • un vârf de cuţit şofran indian (curcuma)
  • 200-250 ml supă de pui sau în care au fier pipotele
  • 120 ml vin alb sec
  • sare 
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 cub de unt
  • 50 g de parmezan proaspăt ras

Mod de preparare:
Într-o oală se pun la fiert în apă cu sare pipotele bine curăţate şi spălate. Va rezulta o supă din care vom pregăti risotto-ul.
Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi 30 de grame de unt, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se prăjeşte foarte lent timp de 4-5 minute, fără să se ardă. Se adaugă orezul şi se lasă să se prăjească amestecând cu o lingură. După cca. 5 minute va arăta uşor translucid. Se adaugă vinul şi continuam să amestecăm. Va mirosi minunat cât timp alcolul din vin se evaporă. Odată ce vinul a fost absorbit de orez, se adaugă un polonic din supa fierbinte din pipote şi un vârf de cuţit de sare. Se lasă focul mai mic astfel încât orezul să nu se gătească prea repede. Se adaugă iar din supă, dar nu înainte ca lichidul anterior să fie absorbit. După aproximativ 15-20 minute orezul este fiert, dar pentru siguranţă putem gusta să verificăm dacă este aldente. Se mai condimentează cu sare şi piper alb după caz.
Când orezul s-a făcut se retrage de pe foc, se adaugă parmezanul ras şi se amestecă bine.
Se pune untul rămas tăiat în bucăţi. Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea timp de 3-4 minute.

Aceasta este cea mai importantă etapă de a face un risotto perfect, adică sa devina cremos. Se adaugă şi pipotele deasupra. Se serveşte imediat cald şi risotto-ul îşi păstrează textura frumoasă. Se adaugă verdeaţă deasupra cand servim.

Pofta buna!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *