Roșii coapte cu ou

Ingrediente: 

6 roșii mari, 30g parmezan ras, un praf de piper, 1/2 linguriță sare, 1/2 legătură pătrunjel, 1 cățel usturoi, 120ml+2 linguri ulei de măsline, 1 salată verde mare, 12 felii pancetta tocată, 6 ouă (AVIS 3000)

 

Mod de preparare:

Gătește pancetta în 2 linguri de ulei încins, pe foc mediu, până când bucățile de pancetta se rumenesc. Scoate-le pe șervețele de hârtie. Păstrează grăsimea scursă în tigaie. Curăță frunzele de salată de codiță tare și rupe-le în bucăți. Păstrează un sfert din ele, iar restul pasează-le împreună cu usturoiul, pătrunjelul, 1/4 linguriță sare, piper și parmezanul într-un robot de bucătărie. Adaugă treptat uleiul și continuă să mixezi până când totul se omogenizează. Încinge cuptorul la 200C și pune grătarul în partea de sus. Taie un capac la fiecare roșie și scobește interiorul de pulpă și semințe. Așază roșiile într-un vas de copt și pune în fiecare câte o lingură din sosul pregătit mai devreme din salată. Sparge în fiecare roșie câte un ou și condimentează cu sare și piper. Coace roșiile umplute cu ou timp de 18-22 minute, până când albușul e întărit, iar gălbenușul e încă moale. Între timp, încălzește din nou grăsimea din tigaie, adaugă frunzele de salată păstrate și codițele rămase, cu 1/4 linguriță sare și puțin piper, și gătește-le până când se înmoaie. Adaugă pancetta și împarte amestecul în farfurii.

Servește cu roșiile coapte umplute cu ou.  Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *