Rulada de pui

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
300 g carne tocata de pui AVIS3000
50 g cascaval Sorilact ras
2 oua mici AVIS3000
o jumatate de ardei rosu
un morcov mic fiert
un fir de ceapa verde 
2 castraveciori murati
2-3 felii de sunca
un sfert de lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper

Taiati ardeiul, morcovul, ceapa verde si sunca in cubulete mici. Tocati si castavetii murati si scurgeti-i de apa. Daca folositi ardei rosu crud si nu copt, acesta trebuie tocat foarte marunt, ca sa aiba timp sa se coaca.
Puneti in robotul de bucatarie carnea tocata de pui, ouale crude, cascavalul si condimentati cu sare si piper. Macinati bine totul, timp de 1 minut, pana obtineti o pasta omogena.
Turnati pasta peste legumele si sunca cubulete si omogenizati.
Pentru a obtine forma cilindrica a ruladei, veti avea nevoie de o conserva metalica goala (de exemplu, o conserva de 400 de grame de rosii). Decupati-o la ambele capete, folosind desfacatorul de conserve. Decupati un dreptunghi din hartie de copt (unsa cu ulei) cu care sa puteti tapeta interiorul conservei. 
Pe tava cuptorului asezati hartie de copt. Puneti conserva in picioare, pe hartie. Introduceti hartia unsa in conserva, cu partea unsa spre interior. Umpleti-o cu amestecul de pui cu legume, turnand cu atentie, sa nu ramana goluri. Taiati excesul de hartie de copt de deasupra, daca e cazul. Acoperiti conserva cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 minute. In ultimele 5 minute, indepartati folia de aluminiu.
Scoateti tava din cuptor si lasati rulada sa se raceasca in conserva.
Ridicati usor conserva si rulada e gata, trebuie doar feliata in momentul servirii.
Pastrati-o la frigider, in picioare (ca sa nu se deformeze), acoperita cu folie.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *