Ruladă din piept de pui

Ingrediente:

1/2 linguriță coajă rasă lămâie, 120 ml vin alb sec, 120 ml supă concentrată de pui, 2 linguri oregano tocat, 150 g feta fărâmițată, piper, sare, 2 linguri ulei de măsline +extra pentru uns, 4 bucăți piept pui proaspăt AVIS feliat subțire, 2 linguri suc de lămâie

Mod de preparare:

Pregătește o tavă și tapeteaz-o cu hârtie de copt unsă cu ulei. Aranjează pe ea carnea de pui filetată și condimentează cu sare și piper. Presară feta, oregano, usturoi și coajă de lămâie, având grijă să nu ajungi cu umplutura chiar pe marginea cărnii. Rulează fiecare bucată de carne incorporând la mijloc umplutura și prinde fiecare ruladă cu o scobitoare. Încinge cuptorul al 220C. Călește ruladele în 2 linguri de ulei încins pe toate părțile, la foc mediu, timp de 10 minute, având grijă că atunci când le întorci să nu se desprindă. Pune ruladele rumenite înapoi în tavă și coace-le timp de 10 minute în cuptorul încins. Între timp, în tigaia în care ai călit ruladele pune vinul, supă și sucul de lămâie și lasă să fiarbă împreună timp de 5 minute până când sosul se reduce. Servește felii de ruladă caldă cu sosul pregătit și felii de lămâie. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *