Rulouri de vinete cu ouă și salată de roșii

Ingrediente:
4 ouă, 1 vânătă mare, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri de frunze de mentă tocate plus frunze suplimentare pentru ornat, 200g ricotta cu conținut scăzut de grăsime, 6 roșii cherry tăiate în jumătate, 2 castraveți înjumătățiți, jumătate cană de masline, 100g feta mărunțită, 2 linguri de miere.
Metodă de preparare:
Se încălzeşte o tigaie grill, la foc mediu-mare. Vanăta se taie pe lungime în 8 felii subţiri, se perie cu ulei de măsline pe fiecare parte şi se pregăteşte timp de 2 minute pe fiecare parte. Feliile de vanătă se retrag de pe foc şi se lasă să se răcească uşor. Între timp, într-un bol se amestecă menta tocată cu ricotta, până se combină. Când vinetele s-au răcit, se ung cu o lingură cu vârf de amestec de ricotta şi mentă, se rulează. Ouăle se fierb într-o cratiţă cu apă, timp de 5-6 minute. Se decojesc şi se taie în jumătate. Pe o farfurie de servit se aranjează rolele de vinete, ouăle înjumătăţite, măslinele, roşiile şi castraveţii. Ouăle se condimentează cu sare şi piper. Brânza feta marunțită se adaugă peste roşii, castraveţi şi se stropeşte cu miere. Toată compoziţia se decorează cu frunze de mentă şi se stropeşte cu câteva picături de ulei de măsline extra virgin.
Poftă bună!
Sursa: jurnalderetete.md
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *