Rulouri din piept de pui invelite in bacon

Dacă v-a mai rămas ceva bacon de la porcul tăiat de Crăciun, ar fi potrivită o combinaţie cu pieptul de pui neinjectat de la AVIS. Baconul afumat şi ceva mai gras va da o savoare specială şi o consistenţă aparte în combinaţia cu carnea albă de pasăre. 

Ingrediente:

  • * 2 bucăţi piept de pui neinjectat de la AVIS
  • * 7-8 felii subţiri de bacon
  • * muştar dulce (sau iute, după gust)
  • * 1 lingură cu sos de soia
  • * condimente pentru pui
  • * sare, piper
  • * ierburi aromatice (după gust)
  • * frunze de pătrunjel
  • * ulei de măsline

 

Mod de preparare:
Pieptul de pui AVIS se spală bine, de dezosează, daca este cazul. Se împarte în cei doi lobi. În funcţie de mărimea lobilor se taie în fâşii pe lungime, groase de 1-1.5 cm şi late cât feliile de bacon. Se întinde o fâşie de bacon, se aşează deasupra fâşia de piept de pui, condimentată cu condimente de pui şi unsă cu muştar. 
Se acoperă apoi cu verdeaţă. După aceea se rulează şi se prinde într-o scobitoare, dacă e cazul. Se aşează în forme de brioşe şi şe introduc în cuptorul fierbinte. Forma trebuie unsă în prealabil cu cu ulei de măsline, rulourile se ung la fel cu ulei şi cu câteva picături de sos de soia. Nu-i nevoie să mai adăugaţi nimic, întrucât şi baconul şi pieptul îşi vor lăsa suficientă grăsime. Se lasă la cuptor cca 20-30 de minute. 

Se pot servii cu orice garnitură.

 Pofta Buna!

(sursa: culoriledinbucatarie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *