Salată Caesar cu pui

Ingrediente: 

125ml sos Caesar, 1 linguriță parmezan ras, 2 ouă (AVIS 3000) fierte, 1/4 legătură pătrunjel tocat, 1  salată verde mare cu frunzele rupte în bucăți, 400g piept pui (AVIS 3000) gătit tăiat fâșii, 4 felii prosciutto curățate de grăsime, ulei de măsline, 3 felii pâine

 

Mod de preparare:

Prăjește feliile de pâine tăiate în bucăți și stropite cu ulei de măsline în cuptorul încins la 200C. Pe aceeași tavă așează și feliile de prosciutto. Lasă-le la cuptor timp de 7-8 minute. Apoi scoate-le să se răcească.

Între timp, pregătește sosul Caesar.  Ai nevoie de:

150g parmezan ras

2 linguri oțet de vin alb

250g maioneză

3 linguri muștar Dijon

2 fileuri anșoa

1 cățel usturoi zdrobit

50ml ulei de măsline

un praf de sare

Pune parmezanul și oțetul într-un robot de bucătărie și mixează până când obții o pastă omogenă. Adaugă maioneză, muștarul, fileurile de anșoa, sarea, usturoiul și uleiul și mixează până când omogenizezi.

Rupe prosciutto în bucăți. Amestecă-le cu fâșiile de carne de pui, ouăle tăiate în 8 felii, parmezanul, bucățelele de pâine și frunzele de salată.

Toarnă sosul peste ele și servește imediat. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *