Ingrediente:
salată verde , 1 legătură de ridiche, spanac, 6-8 linguri ulei de măsline, 2 bucăţi de carne de pui piept la grătar, 2 ceape tocate mărunt, 4 linguri seminţe de pin, 5 linguri suc proaspăt de lămâie, 1 legătură pătrunjel tocat mărunt, 1 legătură tarhon tocat mărunt, 1 castravete mare feliat subţire.
Metodă de preparare:
Mărunţeşte tarhonul, pătrunjelul, 2 linguri de seminţe de pin, 1 lingură suc de lămâie într-un robot de bucătărie până când devin o pastă. Adaugă treptat 3 linguri de ulei de măsline. Condimentează cu sare şi piper şi mai adaugă ulei cât să obţii un sos asemănător cu sosul Pesto. Opreşte 2 linguri din tarhonul tocat şi amestecă-le cu 4 linguri de suc de lămâie, 3 linguri de ulei, sare şi piper pentru a pregăti un dressing. Amestecă într-un bol verdeţurile, feliile de ridichii şi castravete cu dressingul pregătit şi condimentează cu sare şi piper. Împarte salată în 4-6 farfurii, pune deasupra cubuleţe/ fâşii subţiri de carne de pui la grătar şi presară sosul cu trahon şi 2 linguri de seminţe de pin. Serveşte cu pâine prăjită.
Sursa: Bon Appetit