Sandviș vietnamez cu pui

Ingrediente:
coriandru tocat,  1 castravete feliat subțire,  1 legătură ridichi feliate foarte subțire,  100 g zahăr,  120 ml oțet de orez,  4 morcovi tăiați bastonașe,  2 lingurițe sos Hoisin,  2 lingurițe ulei de susan,  1 lingură sos de soia,  2 lingurițe usturoi mărunțit,  1/4 linguriță piper,  450 g carne de pui (piept, pulpe superioare fără piele),  2 linguri ulei,  1 baghetă franțuzească,  frunze salată verde.
Metodă de preparare:
Rumeneşte carnea de pui condimentată cu piper, în ulei încins, pe foc mediu, până când carnea este pătrunsă. Lasă-o să stea 10 minute şi apoi amestec-o cu 1 linguriţă de usturoi.
Amestecă restul de usturoi cu sosul de soia, uleiul de susan şi sosul Hoisin. Adaugă puiul în acest amestec.
Fierbe zahărul cu oţetul de orez până când zahărul se dizolvă, apoi adaugă morcovii şi ridichiile. Lasă până când se răceşte, scurge-le şi păstrează 2 linguri din lichid.
Taie bagheta în două pe orizontală. Aranjează frunze de salată şi feliile de castravete pe una din părţi. Presară lichidul păstrat mai devreme. Pune fâşii din carne de pui, morcovi şi ridichi, coriandru tocat şi apoi cealaltă parte a baghetei. Taie în 4 părţi egale.
Sursa: My Recipes
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *