Stufat de pui

Până la Paşte când vă puteţi răsfăţa cu un stufat de miel, vă propunem să încercaţi o reţetă asemănătoare folosind o carne mult mai sănătoasă şi uşoară, cea de pui. Aşadar vă propunem o reţetă tradiţională românească, gustoasă şi sănătoasă, o bucurie pentru gust şi în acelaşi timp pentru "mândria naţională".

Cărţile de bucate spun că pentru patru porţii de stufat de pui avem nevoie de: un pui (AVIS neinjectat), o ceapa uscata, 3-4 roşii curăţate de coajă, cel puţin 10 fire de ceapă şi usturoi verde, 50 de ml de vin, o cană cu supă de pui, ulei de măsline sau de floarea soarelui, sare şi piper. Noi propunem însă, pentru o adevărată savoare de stufat autentic şi un snop de leurdă.

Spălăm bine puiul (AVIS neinjectat), apoi îl porţionăm în bucăti cât mai potrivite. În general se folosesc pieptul şi pulpele. Din spate, gât şi aripi se face o supă, din care o parte va fi folosită la prepararea stufatului şi restul poate fi consumata ca atare.
Prăjim bucăţile de pui la foc rapid până fac o crustă după care reducem focul şi adaugăm ceapa tocată marunt. După ce se căleşte puţin ceapa o stingem cu vinul îndoit cu supa de pui şi lăsăm să fiarbă la foc mic până începe să se înmoaie puiul.
Spălăm bine firele de ceapă şi usturoi verde împreună cu leurda. Ceapa şi usturoiul le împletim în nişte coroniţe apoi le călim împreună cu leurda.  Odată înmuiate le vom adăuga împreună cu roşile curăţate şi tăiate felii peste carne şi le mai lăsăm să fiarbă încet câteva minute. Se adaugă sare şi piper după gust. Întreg preparatul îl vom da la cuptorul încins în prealabil până se rumeneşte (cca 15 min). 

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *