Supă chinezească de ouă

Supa chinezeasca de oua este o supa al carui gust nu poate fi comparat cu supele clasice cu care suntem obisnuiti. Este o supa foarte gustoasa si foarte usor de preparat. Tinand cont totusi ca gustul e diferit de ceea ce cunoastem, este un preparat care-i posibil ca unora sa le placa enorm si altora deloc.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
– Un litru de supa clara de pui Avis
– 2-3 linguri de supa de pui Avis (pentru topit amidonul)
– Doua oua XL Avis
– O bucata micuta de ghimbir
– 2-3 catei de usturoi
– sare dupa gust
– o lingurita de piper alb macinat (neaparat piper alb)
– o lingura de amidon

Supa de pui se pune intr-o oala si se incalzeste. Cand se apropie de fierbere, puneti piperul. Ghimbirul si usturoiul taiati-l in bucati potrivite, nici foarte mari si nici foarte mici. Le puneti in oala si lasati sa dea cateva clocote, dupa care le scoateti pentru a nu da un gust amar supei. Intr-un alt recipient, dizolvati amidonul in 2-3 linguri de supa de pui rece si il turnati in supa fierbinte. Ii va da o consistenta vascoasa, specifica supelor chinezesti.

Ouale le batem foarte bine si le adaugam in fir subtire in supa, amestecand continuu. Dupa ce a mai clocotit jumatate de minut, luati supa de pe foc. Se serveste fierbinte cu cativa stropi de ulei de susan (optional) si cateva frunze de patrunjel.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *