Supă de pui cu omletă

În Banat supa este nelipsită la masa de duminică şi se serveşte de regulă cu taitei de casă. Este delicioasă în special dacă este făcută pe găină sau un pui gras, neinjectat de la AVIS. De regulă supa se serveşte fierbinte şi de aceea e tare bună pe perioadă de iarnă. O altă idee este supa servită cu steluţe decupate din omletă.

Ingrediente 4 porti pentru supă:

  • Un pui gras sau o găină (AVIS)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1-2 rădăcina de pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 1 gulie mică
  • 2 cuburi Knorr de pui
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 buchet de tulpini de pătrunjel şi ţelină
  • piper negru boabe
  • sare

Pentru omletă:

  • 2-3 ouă
  • cubuleţe de legume din supă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spală bine puiul! Se alege o oală suficient de mare ca să încapă carnea şi ulterior legumele. Se pune la fiert puiul în cca 2.5 – 3 litri de apă rece. La început dăm focul mai tare până adunăm spuma. Dacă rataţi şi nu aţi luat spuma, trebuie să strecuraţi supa ca să aveţi o supă limpede. Apoi dăm focul mai domol şi lăsăm puiul o oră să fiarbă. Dacă scade apa se mai completează. Dupa cca. o jumătate de oră, când carnea începe să devină fragedă, se adaugă şi legumele spălate, curăţate şi tăiate bucăţi. Se mai adaugă 2 cuburi Knnor concentrt de pui şi lăsăm să se fiarbă şi legumele. Carnea şi legumele le putem servi cu un sos de hrean, de roşii, de vişine… după preferinţe

Din 2-3 ouă, cubuleţe mici de legume din supă, sare şi piper se face o omletă de cca. 5 mm grosime, care se prăjeşte doar pe o parte. Cu o forma de stea, folosită la fursecuri sau turtă dulce, decupăm stele din omletă şi ornăm supa.

Poftă bună!

(sursa:culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *