Supă de pui cu varză și mere

Ingrediente

sare,  piper,  1 lingură oțet,  350 g mere feliate,  220 g cartof tocat cubulețe,  1 kg varză tocată,  2 jumătăți piept pui gătit, tăiate fașii,  1,2 litri supă concentrată de pui,  100 g cârnați de pui,  3 căței usturoi zdrobiți,  200 g țelină tocată cubulețe,  250 g morcovi tocați cubulețe,  1 lingură ulei de măsline200 g ceapă tocată,  1/2 linguriță semințe fenicul,  2 lingurițe semințe chimen.
Metodă de preparare
Prăjeşte seminţele de chimen şi fenicul într-o tigaie, pe foc mediu, pentru 2 minute. Macină-le într-un mojar cât sunt fierbinţi.
Încinge uleiul într-un ceaun la foc mediu. Căleşte timp de 6 minute ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul. Adaugă cârnatul feliat şi mai găteşte 1 minut. Pune şi condimentele măcinate şi amestecă bine.
Toarnă supa concentrată de pui în ceaun şi adaugă cartofii. Lasă să dea în clocot, acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute.
Adaugă varza, făşiile de piept de pui, merele, oţetul, sare şi piper, dă focul mai mare şi mai lasă să dea în câteva clocote.
Serveşte supa fierbinte.
Sursa: My Recipes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *