Supă thailandeză de pui cu lapte de cocos

Ingrediente:
2-3 fire ceapă verde, 5 creveţi, 100g fidea de orez, câteva frunze de coriandru, 10g sare extrafină, 3 lime (3 linguri zeamă de lime), 1 lime pentru servit, 1 nuca de cocoş, 1 linguriţă pastă ardei iute prăjită sau ulei de chilli plus pentru servit, 3 bucăţi ardei iute thailandezi plus 2-3 pentru servit, 4 feliuţe de ghimbir, 1 linguriţă zahăr de palmier, 2 linguri sos de peşte, 8-10 ciuperci shiitake, 1 cutie (400g) lapte de cocos, 2 bucăţi lemongrass  , 4-5 frunze lime, 8-10 feliuţe galangal proaspăt (se poate înlocui cu ghimbir), 2 ciocănele de pui , 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapă albă mică, 2 l apă plata pentru supă, 500g carne de pui (2 bucăţi de piept).
Metoda de preparare
Punem apă la fiert împreună cu morcovul, ceapă, păstărnacul (spălate, curăţate şi tocate) şi ciocanelele de pui şi le lăsăm pe foc la fiert în jur de 20 minute. După ce s-a fiert supa de pui într-o altă crăticioara, adăugăm peste supa de pui laptele de cocos, sucul din nuca de cocos şi le lăsăm la fiert. Între timp, adăugăm lemon grass-ul tocat, galangalul şi eventual puţin ghimbir (dacă galangalul este congelat).
Lăsăm să fiarbă 1 minut şi apoi adăugăm pieptul de pui tocat cubuleţe. Se lasă la fiert 15-20 minute, la foc potrivit. În timp ce se fierbe puiul se adaugă sosul de peşte. După ce a fiert puiul se adaugă ciupercile tăiate feliuţe, frunzele de lime şi ardeiul iute tocat (dacă este ardei tailandez doar se crestează în diagonală).
În ultimele 2-3 minute se adaugă creveţii, pastă de ardei iute prăjită sau uleiul de chilli şi zeamă de lime. Între timp se pune la înmuiat o mâna de orez.
Se ia de pe foc se gustă şi dacă este nevoie se adaugă puţină sare. Apoi se montează preparatul în ulcică de lut. În ulcică se pun întâi pastele de orez, scoatem din supă frunzele de lime, lemon grass-ul şi galangalul, adăugăm peste pastele de orez supa propriu zisă, ornăm cu ceapă verde tocată, coriandru tocat şi nucă de cocos rasă, peste care se pun creveţii.
În bolurile pt prezentare (sosiere) se pun: într-unul ardei iute tocat şi ardei vrede, în al 2-lea ceapă verde tocată şi în al 3-lea pasta de ardei iute prăjită.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *