Ingrediente
125 grame unt
1/2 linguriţă sare
400 grame făină
câteva linguri lapte rece
400 grame brânză de vaci
un piept pui (fiert)
5 ouă
mărar tocat
sare
piper
o lingură smântână
susan
Mod de preparare
Într-un bol amestecăm rapid făină împreună cu untul până obţinem un amestec făinos.
Adăugăm sarea şi oul şi omogenizăm. Avem nevoie de un aluat pe care o să-l întindem cu sucitorul obţinând blatul tartei. Dacă este prea tare mai adăugaţi lapte rece până când aluatul este maleabil dar nu lipicios.
Formăm o bilă din aluat şi o dăm la rece pentru cel puţin 30 min.
O scoatem şi întindem o foaie puţin mai mare decât diametrul tăvii în care vom coace tarta. Aluatul odată aşezat în formă trebuie să acopere şi pereţii tăvii.
Aşezăm deasupra bucăţele de piept de pui.
Batem ouăle cu puţină sare şi piper, (oprim două linguri pentru uns).
Adăugăm brânza, smântana şi mărarul şi omogenizăm. Potrivim gustul de sare.
Turnăm amestecul peste carne.
Tragem uşor marginile aluatului peste amestec şi din aluatul rămas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presărăm susan şi băgăm tarta în cuptorul preîncălzit, la 175 grade până ce se rumeneşte uşor.
Sursa: www.retete-gustoase.ro