Tocanita de inimi si pipote

Aceasta reteta este foarte simpla dar mananca destul de mult timp cu curatarea si fierberea maruntaielor. Dar rezultatul merita tot efortul.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– O caserola de pipote si inimi de pui Avis 3000
– 2 cepe mari
– 1 ardei gras (preferabil rosu)
– 3 linguri pasta de tomate
– o foaie de dafin
– 500 mililitri supa de pui (de pui, nu din cuburi)
– 3 linguri ulei
– 1 lingurita de faina sau amidon
– 2-3 catei de usturoi
– patrunjel
– sare
– piper

Despicati inimile, bucata cu bucata, si curatati-le de eventualele cheaguri de sange. E o operatiune delicata care necesita destul de mult timp, dar trebuie facuta. Pipotele le taiati in bucati potrivit de mari. Spalati toate maruntaiele in mai multe ape reci, dupa care le puneti la fiert cu foaia de dafin.

Cat timp inimile si pipotele fierb taiati legumele. Ceapa si ardeiul taiati-le in patratele marisoare, apoi caliti-le intr-o tigaie adanca cu doua linguri de ulei pentru 4-5 minute. Dupa ce s-au inmuiat, stingeti cu cateva linguri din zeama de pe maruntaie.

Adaugati inimile si pipotele (dupa ce au fiert) si supa de pui. Fierbeti 10 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si usturoiul pisat. Dizolvati putina faina sau amidon in cateva linguri de apa si adaugati in vas. Lasati sa mai fiarba pana se ingroasa sosul, dupa care asezonati cu sare si piper.

Se serveste presarata cu verdeata, alaturi de mamaliguta si muraturi.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *