Tocăniţă de pui cu ciuperci pleurotus şi trufe

Dacă aveţi timp să staţi o oră în bucătărie vă recomandăm astăzi o reţetă care se serveşte frecvent in marile restaurante ele lumii. Carnea de pui, (AVIS neinjectată) deosebit de sănătoasă lipsită de colesterol dăunător, în combinaţie cu ciupercile aromate şi bogate în minerale şi vitamine fac o să va facă să vă doriţi experimente culinare cu cele două ingrediente.

Ingrediente:
8 bucati de pui (ciocanele si pulpe superioare) AVIS neinjectate
500 gr. ciuperci pleurotus
700-800 gr. smantana
2 cepe
1 legatura de patrunjel
2 linguri de faina
sare si piper alb sau negru

o trufa de dimensiune mică-medie

Mod de preparare

  • 1. Mod de preparare : Bucatile de pui (AVIS neinjectate) spalate si curatate ,le uscam si le dam cu sare.Intr-o tigaie adaugam cam 200 ml. de ulei si le prajim usor pe toate partile. Le scoatem si le lasam deoparte . Ciupercile le trecem prin jet de apa si le taiem bucati .Ceapa si patrunjelul le tocam marunt. Intr-o cratita punem la incins putin ulei si calim ceapa pana devine aurie,adaugam ciupercile si amestecam usor pana se inmoaie putin.Peste ceapa si ciuperci adaugam 500 ml. de apa si lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care adaugam bucatile de pui prajit .Lasam sa dea cateva clocote si peste ele. In smantana adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.O adaugam peste pui împreună cu trufa rasă si o lasam sa fiarba putin. .Asezonam cu sare si piper. La sfarsit adaugam patrunjelul si inchidem . In functie de marimea bucatilor de pui si cat de zemoasa vreti mancarica,mai adaugati apa sau nu. Gustoasa rau !

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *