Tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie

Ingrediente:

800-900 grame carne de pui (piept sau pulpe tăiate în bucăți și sărate), 1/4 linguriță nucșoară, 1/4 linguriță piper, 1/4 linguriță scorțișoară , 1/2 linguriță turmeric, 3 linguri zahăr, 480 ml supă concentrată de pui, 250 grame nuci, 1 lingură suc de lămâie, 2 linguri zahăr, 20 ml suc de rodii, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri unt, 2 cepe tocate, sare.

 

Metodă de preparare:

Pregăteşte mai întâi un sirop dulce din sucul de rodie, 1 lingură suc de lămâie şi 2 linguri de zahăr. Pune-le la fiert şi lasă-le să scadă până când se îngroaşă.

Prăjeşte nucile în cuptor şi după ce s-au răcit macină-le mărunt cu robotul de bucătărie.

Încinge 1 lingură de unt cu 2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de pui până se rumenesc.  Scoate-le pe un platou şi pune în tigaie încă o lingură de unt şi una de ulei, lasă focul mai mic şi căleşte ceapă tocată.

Pune înapoi în tigaie bucăţile de pui, adaugă supă concentrată şi lasă să dea în clocot. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute.

Adaugă nucile măcinate, siropul de rodie, zahărul şi condimentele. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de o oră, amestecând la fiecare 20 de minute pentru a preveni lipirea nucilor de baza vasului în care găteşti.

Serveşte tocăniţă fierbinte cu boabe de rodie şi orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *