Un mic dejun altfel! Ardei cu dovleac şi ouă

Ingrediente:
6 ouă, trei ardei graşi, două linguri de unt, o lingură de ulei de măsline, doi căţei de usturoi, o ceapă tocată mărunt, un dovleac dulce tăiat în cubuleţe, cimbru uscat, 1/2 linguriţă de sare, 1/4 pahar de whisky, 1/2 ceaşcă de brânză Ricotta, 1/4 ceaşcă de brânză feta, două ceşti de sos de marinată, piper negru proaspăt măcinat.
Metodă de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Ardeii se taie pe jumătate şi se îndepărtează seminţele. Se adaugă jumătăţile într-un vas mic cu apă şi sare şi se introduc în cuptorul cu microunde timp de cinci minute. Într-o tigaie se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul şi se căleşte timpt de un minut. După care se adaugă ceapa şi se găteşte timp de aproximativ trei minute amestecând ocazional. Adăugaţi cubuleţele de dovleac, frunzele de cimbru şi sarea. Se găteşte timp de aproximativ cinci minute. După ce dovleacul este gătit se adaugă brânzeturile.  Se toarnă sosul de marinadă într-o tavă de copt, se aşează ardeii, iar în aceştia se adaugă aproximativ jumătate de lingură din amestecul de dovleac. Se introduce tava în cuptor şi se lasă la copt timp de 10 minute. După acest timp se scoate tava din cuptor, iar în fiecare jumătate de ardei se adaugă cu grijă câte un ou. Se condimentează cu piper şi se introduce timp de 10-12 minute în cuptor, până ce ouăle sunt gata. Se serveşte imediat împreună cu sos de marinată şi brânză feta.
Poftă bună!
Sursa: spynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *