Ostropel de pui

Ostropelul este, pentru cine nu stie, un fel de tocanita cu carne de pui.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
5 ciocanele de pui AVIS3000
5 aripioare de pui AVIS3000 (daca nu aveti pulpe si aripioare, puteti folosi doar pulpe inferioare sau doar aripioare)
un ardei rosu
8 catei de usturoi
o ceapa mare
5 frunze de dafin
o lingurita de rozmarin
o legatura de patrunjel
o lingura de faina
ulei pentru prajit
400 g de rosii din conserva
500 ml de supa de pui
sare
piper

Tocati ceapa, usturoiul si ardeiul. Puneti uleiul intr-o tigaie si prajiti ciocanele si aripioarele de pui pe ambele parti, pana se rumenesc. Cand sunt gata, scoateti-le intr-o oala pe care o acoperiti un capac, ca sa se pastreze calde.
Intr-o alta oala, suficient de mare pentru ciocanele si aripioare, caliti ceapa. Cand e aproape gata, adaugati ardeiul rosu. Dupa ce s-au calit, adaugati faina pana cand se absoarbe grasimea, apoi stingeti cu supa de pui.
Dupa ce terminati de incorporat supa de pui, adaugati rosiile pasate si foile de dafin, lasati-le sa clocoteasca si apoi adaugati carnea de pui.
Cat timp sosul clocoteste, tocati patrunjelul marunt.
Adaugati puiul in sos, condimentati cu sare si piper dupa gust, acoperiti oala cu un capac si lasati sa mai clocoteasca 10 minute, dupa care adaugati usturoiul si rozmarinul.
Dupa alte cinci minute, ostropelul este gata. 
Se serveste impreuna cu piure de cartofi.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *